Cat costa o sedinta la psiholog?

Cat costa o sedinta la psiholog? Care este pretul pentru o sedinta de consultatie psihologica? Ce pret trebuie sa platesc pentru a afla de la un psiholog cum imi pot rezolva problemele? Care este costul unei sedinte de psihoterapie? Pot merge gratuit la psiholog? Sedinta la psiholog este ieftina sau scumpa? Cum imi dau seama daca sedinta la psiholog mi-a fost de folos? Iata cateva dintre intrebarile, absolut legitime, pe care si le pun oamenii atunci cand incep sa se intereseze in legatura cu un cabinet psihologic. Raspunsul este ca, nu exista un pret fix.
Citeste mai mult

Codul deontologic al psihologului

CODUL DEONTOLOGIC AL PROFESIEI DE PSIHOLOG CU DREPT DE LIBERA PRACTICA

Codul deontologic este prezentat ca o sinteza de principii si standarde etice de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica, care instituie regulile de conduita ale psihologului cu drept de libera practica, denumit in continuare psiholog. Codul ofera o baza consensuala pentru mentinerea unei atitudini colective impotriva comportamentelor ce incalca principiile eticii profesionale. Pe langa valoarea sa normativa, codul deontologic are rolul de a orienta si regla acele activitati ale psihologilor in care acestia se angajeaza ca psihologi, nu si pe cele din viata privata a acestora. Comportamentul din viata privata a psihologului poate fi luat in discutie numai daca este de o asemenea natura incat aduce prejudicii profesiei de psiholog sau ridica serioase indoieli privind capacitatea acestuia de a-si asuma si indeplini responsabilitatile sale profesionale ca psiholog.

Citeste mai mult

Prima sedinta la psiholog. La ce sa ma astept?

Ai luat decizia sa apelezi la ajutorul unui psihiolog pentru prima data. Oricare ar fi motivele pentru care cauti ajutor specializat, iti va fi mult mai usor, te vei simti mai in largul tau si astfel vei obtine rezultate mai bune daca vei stii la ce sa te astepti de la prima sedinta la psiholog.

La prima sedinta, pshihologul iti va adresa cateva intrebari despre tine si despre viata ta. Aceste informatii vor fi de ajutor terapeutului sa-si faca o impresie clara despre situatia ta.

Citește mai mult